Kromera Cafe&Bar na mapie Karłowic istnieje zaledwie od czerwca tego roku. Naszym marzeniem było stworzenie miejsca, w którym w miłej atmosferze można spędzić czas ze znajomymi czy zorganizować spotkanie z klientem. Naszym gościom zapewniamy przepyszne potrawy i desery, dbamy także o najwyższy poziom obsługi.
Mieszkamy na Karłowicach od wielu lat, ale wybór lokalizacji dla naszego Cafe&Baru był przypadkowy. Jesteśmy jednak z niego bardzo zadowoleni. Karłowice, jak każde osiedle, mają swoje wady i zalety, ale darzymy to miejsce tak wielką sympatią, że staramy się nie zauważać minusów. Nasz lokal został bardzo dobrze przyjęty przez mieszkańców, pomimo ich obaw, że będziemy sprzedawać alkohol.
Codziennie, już od samego rana, serwujemy śniadania: kanapki, ciepłe croissanty z nadzieniem, omlety. Pieczywo wypiekamy na miejscu, a wędliny przygotowuje nasz kucharz. Przez cały dzień można też wpaść na kawę i domowe ciasto. Wieczorami do Kromera Cafe&Bar goście przychodzą, żeby napić się dobrego piwa: belgijskiego, amerykańskiego lub polskiego kraftowego; wyszukanych win i drinków, które świetnie smakują w towarzystwie nietuzinkowych przekąsek: sałatek i desek wiejskich. Nasze menu zmieniamy sezonowo. Wraz z nadejściem jesieni do karty dań trafiły lunche oraz rozgrzewające desery, takie jak czekolada na gorąco, szarlotka na ciepło i nowość we Wrocławiu: Coffee in a Cone, czyli kawa serwowana w waflu.
Mamy ambicję, aby Kromera Cafe&Bar stał się idealną propozycją dla osób zabieganych i zapracowanych, zarówno dla sympatycznych motorniczych, którym zawsze chętnie przygotowujemy coś dobrego na wynos, jak i dla ludzi biznesu, dla których to miejsce spotkań. Poza tym: dla wszystkich tych, którzy wieczorami lubią się odprężyć przy dobrym trunku.
MAGDALENA MAZUROWSKA i GRZEGORZ SOKALSKI – właściciele Kromera Cafe&Bar